söndag 2 september 2012

Allt jag säger är sant

Jag är så jävla kissnödig. 
Alltså verkligen. 
Så fruktansvärt kissnödig. 
Det handlar liksom inte om att jag ”behöver kissa” längre, ni vet, så där som småungar säger när de åker bil och är uttråkade, ”maaammaaa, jag behöver kissa”, det är inte så.
Jag är beyond ”behöver kissa” för länge sedan.

Alicia har just börjar gymnasiet när hon blir inlåst på skoltoaletten och tankarna börjar virvla, Är det det här jag vill med mitt liv? Jag skulle ju göra stordåd.
Så Alicia hoppar av gymnasiet vilket varken bästa kompisen Fanny eller föräldrarna tycker om så Alicia söker sig till mormor som hon alltid gjort.
Hon hittar ett jobb på ett kafé där hon ser den grekiska guden Isak med dom bruna lockarna.
Alicia blir sedan så trött på sina oförstående föräldrar så hon flyttar till mormor och sover på bäddsoffan.

Jag tycker om den här boken i helheten, för det mesta. Den är snabb och rolig och har den rätta känslan. Men jag störde mig en hel del på Alicia. Hon var ofta för kaxig och självupptagen och även om jag stör mig på det så är det också bra. En del bokkaraktärer är ju som små änglar som är helt perfekta, men Alicia är inte perfekt vilket gör henne mer realistisk. Annars tycker jag om det mesta, ett jämt tempo. Det blev aldrig segt eller tråkigt och man hänger med bra. Ja, vad ska jag säga, jag tycker om den. För det mesta.

Författare: Lisa Bjärbo
Antal sidor: 233
Poäng:3/5

3 kommentarer:

  1. SV: Jag ser alla mina tv-serier på http://www.free-tv-video-online.me (:

    SvaraRadera
  2. SV: ELLER HUR! :D Och ja det ska du. Vem som är "efter dig" i cirkeln, alltså personen du ska skicka till, kommer vi ge ut information om snart. Tills dess är det bara och skaffa fram en bok med ditt tema! :) Man kommer att ha ett par veckor på sig!

    SvaraRadera
  3. SV: Om du redan skulle ha råkat maila mig så råkade jag skriva fel i mailadressen. Det ska vara bladvandaren@hotmail.se istället för com! (:

    SvaraRadera